neděle 19. května 2013

Recenze: Christy Raedeke - Mayské proroctví - Hadí spirála


Největší obrázek výrobku Mayské proroctví – Hadí spirálaNázev: Mayské proroctví - Hadí spirála
Originální název: The Serpent's Coil 
Autor: Christy Raedeke
Díl - 2.
Série: Mayské proroctví (Prophecy of Days #2)
Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 280
Rok vydání - ČR: 2013
                       Originál: 2011
Žánr: Fantasy, Sci-fi, Dobrodružné

Anotace:
Caity byla předurčena sehrát důležitou roli při záchraně lidské civilizace. Je však ve velkém nebezpečí, zrádná organizace Fraternitas je jí v patách. Pokud Caity a její přátelé selžou, převezme vládu organizace a odsoudí vše k zániku. Podaří se získat dostatečnou sílu pro záchranu světa? Naplní se starodávné proroctví?

„Jedině schody do nebe“

Můj Názor:
Caity nastupuje na internátní školu La Escuela Bohemia v Buenos Aires. Studium ve škole je založené na cestování, které si studenti určují sami. Caity na školu nastoupí, jelikož díky škole může cestovat kvůli proroctví. Na cestě ji doprovází Pan Papírek a Justine, její nejlepší kamarádka.
Nevím, kde začít. Kniha byla opravdu moc zajímavá a udržela si svoji originalitu, jako předchozí díl. Kniha navázala dějově hnedka na první díl, což se mi líbilo. Jako v předchozím díle se v knize vyskytují pasáže plné odborných výrazů. Mě osobně to nevadí, ráda jsem si přečetla o něčem novém a zajímavém. V knize se objevují vlastně ty samé osoby, které v prvním díle. Čím více se blížíte konci, tím více se v knize začíná objevovat dobrodružství a napětí. Kniha byla zakončena docela zvláštně. Na jednu stranu byl konec opravdu jedna z nejlepších pasáží knihy a byla ukončena opravdu dobře. Na druhou stranu, jsem se nedozvěděli jak bude naloženo se školou a celkově bych na konec přiřadila trochu obsáhlejší scénu s Alexem, než v knize byla. Autorka se opravdu rozepisovala, když došlo na rozebírání Mayské kultury a těchto podobných záhad. Kniha se mi moc líbila, nejen tahle, ale i první díl. 
Mé hodnocení 5/5




Děkuji moc nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku. 
 Knihu si můžete objednat zde. 

Žádné komentáře:

Okomentovat