čtvrtek 20. června 2013

Recenze: Sophie Jordanová - Drakie: Návrat


Drakie 3: NávratNázev: Návrat
Originální název: Hidden
Autor: Sophie Jordan
Díl - 3.
Série: Firelight (Drakie)
Nakladatelství: CooBoo
Počet stran: 260
Rok vydání - ČR: 2013
                       Originál: 2012
Žánr: Sci-fi a fantasy

Anotace:
V druhém díle Drakie se Jacinda rozhodla vydat za svou matkou, kterou drakijský kmen vykázal z města. Předtím ale ještě chce zachránit Miriam, mladší Cassianovu sestru, z enkroské pevnosti, protože cítí určitou odpovědnost za to, co se jí stalo. S Jacindou chce opustit město i Tamra, která se jednou provždy utvrdila v tom, že o ni Cassian nestojí a nikdy stát nebude, obzvlášť poté, co uzavřel svazek s Jacindou. Záchrannou skupinu nakonec ale tvoří čtyři osoby: Jacinda, Tamra, Cassian a Will. Všichni, i když s výhradami, ve finále odsouhlasí nebezpečný plán, v rámci kterého se má Jacinda dostat do pevnosti jako zajatec, najít Miriam a pak se jen nechat zachránit zbývající trojicí. Cassian by ji totiž díky poutu, které mezi nimi vzniklo po uzavření svazku, měl bezpečně najít. Jenže jedna věc je plán a druhá věc je realita…

Moje oblíbená věta z knihy:
Toužím po Willovi - a trápím se kvůli Cassianovi

Můj Názor:
Jacinda se vydá zachránit Miriam. Poté najde matku a s Willem budou žít šťastný život. Obejde se celá záchranná akce bez problémů a bude se moci někdy Jacinda odtrhnout od kmene, Cassiana a sestry, aby mohla být jen s Willem?


Knihu jsem otvírala s hroznou zvědavostí a nedočkavostí. Hrozně moc jsem se chtěla dozvědět, jak kniha skončí. Kniha navazuje na druhý díl úplně přesně. Hned na začátku nás kniha vtáhla do dobrodružství, které pokračovalo celou knihu. Když skončila jedna akční scéna, navazovalo na ní další dobrodružství a další akce. Tak tomu bylo celou knihu. Pořád se něco dělo. Kniha díky tomu byla opravdu čtivá. Kniha byla opravdu úžasně napsaná. Jacinda dokázala vždy perfektně popsat situaci. Vždy jsem měla přehled o tom co se děje a vždy jsem si scénu dokázala představit. Kniha nebyla ochuzena ani o humor, možná se ho tam objevovalo méně než v předchozích dílech, ale mě nescházel. Bála jsem se, že když je to závěrečný díl, že kniha možná bude trochu smutná, ale nebyla. Za což jsem byla ráda. Konec byl opravdu úžasný. Opravdu lepší ukončení série jsem si nemohla představit. Ano, autorka mohla konec trochu více uzavřít, ale mě se to takhle líbilo. Musím uznat, že byl konec i trochu dojemný, nebo jsem spíš já nemohla uvěřit, že už je konec. Rozhodně série vynikne celkově originálním příběhem a zápletkou. 

Na konec jsem chtěla zmínit jednu věc, která mi až při čtení posledního dílu došla. Ten kdo četl Hex Hall ví, o čem mluvím. Postavy v Drakie, nebo spíš jejich charakter mi přišel podobný jako v Hex Hall. Hlavní hrdinka se musí rozhodnou mezi dvěma kluky a přitom prožívá dobrodružství  Ano, klasická zápletka mnoha knih, ale... Jeden z chlapců patřil k záporné straně, ale přitom byl hodný a chtěl hrdince pomáhat. Druhý byl přímo stvořený pro hlavní hrdinku podle jejího okolí, ale sama hrdinka ho považuje jen za kamaráda.
Tudíž Archer - Will a Cal - Cassian. Rozhodně to může být jen čistě můj názor a jen mě to přijde podobné. 

Kniha se mi opravdu moc líbila. Podle mě je to asi nejlepší díl z celé série. 
Mé hodnocení: 


Book trailer:



                                                                             Mona

4 komentáře:

  1. Juj. :) Pěkná recenze. :) Už se těším až se ke knize JEDNOU dostanu.. :))) Mám toho opravdu moc ... :///

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji, určitě si knihu přečti, je opravdu povedená :D

    OdpovědětVymazat
  3. Mne to ako Hex Hall neprišlo, lebo Jacinda nemá v sebe humor ako Sophie, tam som sa smiala smiala a rozplývala nad Archerom, pričom tu mi ani Will ani Cassian až tak k srdcu neprirástli. Páči sa mi téma a štýl autorky, vedela som sa skvele začítať 8) ale Hex Hall bol pre mňa určite väčší zážitok 8)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ano nemyslela jsem, že jsou tyto dvě série stejné v v ději a stylu psaní (souhlasím s tebou, že Hex Hall byl větší zážitek), ale v rozmístění postav, ale to je jedno (říkala jsem, že to mohl být jen můj pocit) :D

      Vymazat