neděle 3. listopadu 2013

Měsíc s Percy Jacksonem - Tyson

Ahojky,
určitě jste zaregistrovali, že u Laurdes započal začátkem Listopadu měsíc s Percy Jacksonem. Malinko na tomto projektu s Laurdes spolupracuji, a tak jsem jako takové oživení pro Vás na každou neděli přichystala články s medailonky postav, kde  jsem každé postavě vytvořila krátké video. 


Nehodlám z toho vyloudit nějaký obří článek, jelikož vím, že by Vás to stejně nebavilo číst, tak z toho udělám hlavně mé poznatky a dojmy :)



Tyson je syn Poseidona, tudíž také nevlastní bratr Perycho. Kdo viděl film a pamatuje si na ten okamžik, kdy Percy poprvé Tysona viděl? (Z filmu) Ano byl úplně vykolejený. Tak se těšil, že bude mít bratra, rodinu a před ním stál kluk s jedním okem. No ten jeho nechápavý výraz si pamatuji. V knize to bylo jinak. Percy se s Tysonem znal ze školy a kamarádily spolu. Zatímco, že je Tyson kyklop se Percy dozvěděl až později. 
Myslím, že bylo pro Tysona velkou ctí jít s přáteli na výpravu, zatímco Annabet s toho dvakrát nadšená nebyla. Z části jí chápu. Mít trauma z dětství, kdy její kamarádku jeden kyklop zabil, tak si prostě dáváte pozor, ale je pravda, že mu prostě nedala šanci. 
To, že je Tyson kyklop a zpacká vše, co mu přijde pod ruku, je věc druhá :D

Kyklopové jsou dobří kováři, ani jim nevadí oheň, což je vlastně logické, protože pracují ve velkých dílnách. Tyson jako dobrý kovář Percymu zhotovil štít, který se měnil v hodinky, nebo naopak? Hodinky měnící se ve štít? To je jedno, nicméně než Tyson odešel do kováren pod mořem, daroval jej percymu.  DUHÁK, tak říkal Tyson Hipokampovi, který kamarádům pomohl a svezl. To vodní zvíře si Tyson prostě zamiloval. Vlastně, i když se zdálo, že je Tyson nějaký tvrdý kyklop, byl hrozně citlivý, což naznačuje i tohle jméno – Duhák.
Nechci nějak prozrazovat děj, ale myslím, že Tyson jakožto kyklop a Ella jakožto harpyje je opravdu zajímavá dvojice a musím uznat, že mě velice překvapilo, když Rick Riordan dal tyhle dva dohromady. Ella se vyskytuje až v sérii Bohové Olympu, takže pokud jste tam ještě nedošli, teď víte, že musíte, protože Vás tam čeká samé překvapení. 
Nicméně Tyson vždy Percyho chránil a byl mu nablízku, jako správný velký brácha a já si ho oblíbila stejně, jako jakoukoli jinou postavu :)




2 komentáře:

  1. Moc pěkný článek, koukám že bych si Percyho měla už přečíst :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, určitě přečti, jsou to skvělé knihy :)

      Vymazat